Polecamy
  • W latach dzieciństwa zdobywamy najwięcej wiedzy
    Studia wyższe i wszelkiego rodzaju kursy większości z nas kojarzą się w chodzeniem na uczelnię i kilkugodzinnym siedzeniem na lekcjach czy wykładach. Jednak dziś edukacja oferuje szereg nowoczesnych możliwości. Dziś …
  • Wyrównywanie szans edukacyjnych
    We wszystkich współczesnych społeczeństwach występują ujemne zjawiska przekładające się na zróżnicowane szanse dzieci już na starcie edukacji. Dzieci z rodzin dysfunkcyjnych, patologicznych lub po prostu bardzo biednych odbiegają ogólnym poziomem …
  • Internet – medium i nauka
    Jak najlepiej bez wychodzenia z domu poszerzyć swoją wiedzę? Oczywiście przez internet! Nie każdy lubi wychodzić z domu, siedzieć w salach wykładowych, bo przecież do szkoły, uczelni trzeba dojechać, tracić …
Strony

Kondycja sportowców

Każdy sportowiec powinien mieć odpowiednią kondycję do tego, by uprawiać daną dyscyplinę. Bez tego bowiem nie byłby on w stanie osiągać w nie jakichkolwiek sukcesów. Oczywiście, na odpowiednią kondycję niekiedy pracuje się latami. Potrzebna nam jest w takim przypadku ogromna siła woli, która nie pozwoli nam zrezygnować w momencie, gdy będziemy czuli się z tym wszystkim naprawdę źle. Sport bowiem jest w stanie wykończyć nas fizycznie naprawdę bardzo szybko, szczególnie, jeśli chodzi o zawodowy, w którym bardzo się spalamy. Niekiedy treningi, czy mecze są naprawdę wyczerpujące. Każdy sportowiec, bez względu na to, czy w środku sezonu, czy też na jego końcu, powinien mieć dobrą kondycję. Niezwykle istotne jest to, abyśmy podczas odpoczynku wakacyjnego nie nabrali zbędnych kilogramów, ponieważ później niezwykle trudno może być je wszystkie zrzucić. Sportowiec powinien mieć w głowie pewnego rodzaju licznik, który oddala go od potraw wyrządzających kilogramową krzywdę. Wakacje to czas, w którym możemy sobie pozwolić na więcej, niż podczas sezonu, niemniej nie powinniśmy za bardzo z ową wolnością przesadzać, ponieważ może bardzo źle to wszystko na nas wpłynąć i należy o tym szczególnie pamiętać.

Comments are closed.